
Kosgeb ülke içerisindeki girişimciliğin artması ve desteklenmesi, yaygınlaşması ve girişim sahibi kişilerin başarılı işyerleri kurmaları konusunda beceri sahibi olmaları, bu süreç içerisinde kendilerine ait sorumlulukların ne olduğunun farkındalığını edinmeleri, kendi iş planlarını hazırlayabilmeleri ve bu konularda deneyim kazanabilmeleri amaçlı uygulamalı girişimcilik eğitimi vermektedir.
KOSGEB EĞİTİMLERİ DESTEK PLANI
Uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuruda bulunacak olan kişilerin Kosgeb başvuru şartları içinde bir yıl içinde aynı faaliyet konusunda açmış olduğu bir işyerinin olmaması gerekmektedir. Uygulamalı grişimcilik eğitimi sonrasında kişinin kuracağı işletme Türk Ticaret Kanunu kapsamında tanımlanmış olan tüzel ve gerçek kişiler statüsünde bulunmaları şartı da aranmaktadır. Girişimcide aranan şartlar arasında destek süreci boyunca başka bir işşletmenin ya da kurum veya kuruluşun SGK şartlarına taabi olarak çalışmaması gerekmektedir. Kosgeb eğitimlerini tamamladığınızda projenizi sunduğunuz işyerini için destek ödemelerinden faydalanabilmektesiniz.
KOSGEB’ E GİRİŞİMCİLİK YAPMAK İSTEYEN HERKES BAŞVURUDA BULUNABİLİR
Kosgeb’ e başvuru yapmak için Kosgeb kayıt adresi kosgeb.gov.tr ‘ dir. Bu veri tabanına üye olmanız için belirlenmiş olan bir Kobi tanımına uymanız gerekir. Bundan sonra yapacağınız işlem Kosgeb ilçe veya il müdürlüklerine ilgili evrakları teslim etmektir. Kosgeb’ e yeni girişimciler, işletmeler ve girişim sahiplerinin tümü başvuruda bulunabilirler.
BİR GİRİŞİMCİ ÜÇ DEFA KOSGEB’ E MÜRACAAT EDEBİLİR
Kosgeb 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kosgeb onaylı olan uygulamalı girişimcilik eğitimi aşamasını tamamlayıp sertifika almış olan girişimciler için işletmelerin açtıktan sonra Kosgeb’ e başvuruda bulunmaları şartını kaldırdı. Sertifikalarını almış olan girişimciler artık işyerlerini açmadan Kosgeb’ e müracaat edebilecekler. Mevcut işletmelerinş kurarak işe başlamış olan kişilerin ise kosgeb başvuru tarihleri 31 Aralık 2017 tarihinde bitmektedir. Bu güne kadar başvurularını yapmış olmaları zorunluluğu vardır.
Bir girişimci adayının üç defa başvuru şansı bulunduğu bu destek planında girişim sahiplerinin başvuru formları, kurdukları veya kuracakları işletmeye ait olan sektörel ve karlılık fırsatları gibi kriterlerin değerlendirilerek olumlu veya olumlu olamyan sonucun bildirileceği, başvuruda bulunan kişinin onay alması halinde 90 gün içerisinde işletmesini kurma şartı aranacağı da bilddilimiştir.
Bir cevap yazın